Tanka Dóra (2021) A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_tanka_dora_wr29ac_final.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Jelen szakdolgozat célja a gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban egy általam kiválasztott desztináció, Észak-Olaszország példáján és gasztronómiájának bemutatásán keresztül. Egyre szembetűnőbb napjainkban a gasztronómia szerepének és népszerűségének növekedése. Ezt a tényt támasztják alá a televízióban vetített főzőműsorok és vetélkedők, illetve gasztronómiai programok és tevékenységek széles választéka. Dolgozatomban azonban a gasztronómia turizmusban betöltött szerepét, illetve mint elsődleges motivációt az úti cél kiválasztásánál vizsgálom. Továbbá kutatásom célja felmérni a szervezett gasztronómiai utazások kínálata iránt érdeklődő kereslet mértékét. A témához kapcsolódó szakirodalmak feldolgozását, melyben bemutatásra kerülnek Észak-Olaszország régiói és egyedi gasztronómiai termékei, követően egy kérdőív, az 1000 Út Utazási Irodával készített strukturált interjú, illetve két Toszkánába szervezett gasztroút összehasonlítása által egy komplex képet kaphatunk arról, megvizsgálva a keresleti és kínálati oldalt egyaránt, hogy milyen szerepet tölt be a gasztronómia napjainkban a turizmusban és az emberek értékrendjében egyaránt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Észak-Olaszország, gasztronómia, gasztroturizmus, kulináris élmény, motiváció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:42 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:42 |
Actions (login required)
Tétel nézet |