A gyorséttermek helyzetének változása a koronavírus idején

Góbor Tamás (2021) A gyorséttermek helyzetének változása a koronavírus idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Góbor_Tamás_EFAVCR_20210525.pdf] PDF
Góbor_Tamás_EFAVCR_20210525.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Ez a projektmunka a koronavírus hatását vizsgálta a gyorséttermi vendéglátás területén. Nem célja lefedni a teljes vendéglátási szektor. A Pizza Hut Astoria étteremvezető helyetteseként minden napi munkámban tapasztaltam a vírus negatív hatásit. Ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy más gyorséttermi egységekre is milyen hatást gyakorol. A projektmunkában a nemzetközi és a hazai viszonylatot is megvizsgáltam. Hazai viszonylatban jellemzően a gyakorlati helyemről tudtam pénzügyi adatokat gyűjteni, más gyorséttermi egységek nem tudtak közérdekű adatokat részemre bocsátani. Kvantitatív kutatást végeztem a fogyasztók körében, hogy felmérjem, étkezi szokásainak változásait.  Kutatási eredményként elmondható, hogy negatív hatással volt a gyorsétteremi vendéglátóhelyekre a vírus továbbá minimálisan az étkezi szokások is megváltoztak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fogyasztói szokások, gyorsétterem, koronavírus-járvány (COVID-19), vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:28
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet