Góbor Tamás (2021) A gyorséttermek helyzetének változása a koronavírus idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Góbor_Tamás_EFAVCR_20210525.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Ez a projektmunka a koronavírus hatását vizsgálta a gyorséttermi vendéglátás területén. Nem célja lefedni a teljes vendéglátási szektor. A Pizza Hut Astoria étteremvezető helyetteseként minden napi munkámban tapasztaltam a vírus negatív hatásit. Ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy más gyorséttermi egységekre is milyen hatást gyakorol. A projektmunkában a nemzetközi és a hazai viszonylatot is megvizsgáltam. Hazai viszonylatban jellemzően a gyakorlati helyemről tudtam pénzügyi adatokat gyűjteni, más gyorséttermi egységek nem tudtak közérdekű adatokat részemre bocsátani. Kvantitatív kutatást végeztem a fogyasztók körében, hogy felmérjem, étkezi szokásainak változásait. Kutatási eredményként elmondható, hogy negatív hatással volt a gyorsétteremi vendéglátóhelyekre a vírus továbbá minimálisan az étkezi szokások is megváltoztak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fogyasztói szokások, gyorsétterem, koronavírus-járvány (COVID-19), vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:28 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:28 |
Actions (login required)
Tétel nézet |