Egészséges táplálkozás a hazai szállodákban

Kuti Zsófia (2021) Egészséges táplálkozás a hazai szállodákban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Kuti_Zsófia_CTZ7UH.pdf] PDF
Szakdolgozat_Kuti_Zsófia_CTZ7UH.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (796kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban az egészséges táplálkozást mutatom be a hazai szállodák körében. Az egészséges táplálkozás napjainkban egyre fontosabbá válik, mégsem szentelünk elegendő figyelmet neki. A turizmusban nagy szerepet töltenek be a szállodák, ebből adódóan nagy felelősséggel rendelkeznek. Szakdolgozatomban a vendégek egészéges étkezés iránti igényeit kutatom a szállodában tartózkodásuk ideje alatt, valamint, hogy mit tesznek a hazai szállodák a vendégek egészségéért, egészséges táplálkozásukért. Mindezek mellett kitérek a leggyakoribb intoleranciákra/betegségekre, melyek speciális étrendet igényelnek, illetve, hogy a hazai szállodák mennyire alkalmazkodnak ezen speciális igényekhez.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészség, szálloda, táplálkozás, turizmus, utazás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:27
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet