Sörkultúra, sörtörténet Magyarországon – Kézműves sörök növekedése a piacon

Pribus Lilla Ildikó (2021) Sörkultúra, sörtörténet Magyarországon – Kézműves sörök növekedése a piacon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pribus Lilla JJSVEW.pdf] PDF
Pribus Lilla JJSVEW.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (927kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a sörfőzés történetét mutatom be egészen a kezdetektől fogva, a történelmen átívelve napjainkig. Leírást adok ezen kívül a gyári sörfőzés menetéről is. Dolgozatom különös figyelmet fordít a kisüzemekre, így interjúk és kérdőív segítségével a magyarországi kisüzemek helyzetét vázolom, illetve azok fogyasztóinak ízlését vizsgálom. Kitérek a legkedveltebb sörtípusokra, a legismertebb kisüzemekre és vizsgálom ezek nemek közti megoszlását is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Stroh Péter Béla
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kisüzemek, Magyarország, sör, söripar, sörtermelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:26
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet