Cseri Zsófia (2021) A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban a szállodaipar helyzetét kutattam a COVID-19 pandémia alatt. A szekunder kutatásomhoz külföldi és magyar szakirodalmat használtam fel. Megvizsgáltam a szállodaipar helyzetét az elmúlt tíz évben, valamint, hogy a COVID-19 hatására milyen változások mentek végbe. Emellett foglalkoztam a kríziskezeléssel is, megvizsgáltam a válságkezelés első lépéseit Magyararországon, valamint korábbi tanulmányok alapján külföldi példákat is. A jövőbeni változásokra is kitértem, amik a szállodaiparban végbe mehetnek. A primer kutatásomban pedig a szállodaiparban dolgozó szakemberet hívtam segítségül. Az ő átélt tapasztalaik alapján átfogó képet kaptam az akutális szállodaipari helyzetről.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gazdaságelemzés, munkaerő, piaci igények, szálláshely-szolgáltatás, turizmus |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:26 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:26 |
Actions (login required)
Tétel nézet |