A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban

Cseri Zsófia (2021) A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban  .pdf] PDF
A magyarországi szállodaipar helyzete a COVID-19 pandémia alatt, kríziskezelési megoldások, utóhatások a szektorban .pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban a szállodaipar helyzetét kutattam a COVID-19 pandémia alatt. A szekunder kutatásomhoz külföldi és magyar szakirodalmat használtam fel. Megvizsgáltam a szállodaipar helyzetét az elmúlt tíz évben, valamint, hogy a COVID-19 hatására milyen változások mentek végbe. Emellett foglalkoztam a kríziskezeléssel is, megvizsgáltam a válságkezelés első lépéseit Magyararországon, valamint korábbi tanulmányok alapján külföldi példákat is. A jövőbeni változásokra is kitértem, amik a szállodaiparban végbe mehetnek. A primer kutatásomban pedig a szállodaiparban dolgozó szakemberet hívtam segítségül. Az ő átélt tapasztalaik alapján átfogó képet kaptam az akutális szállodaipari helyzetről.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdaságelemzés, munkaerő, piaci igények, szálláshely-szolgáltatás, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:26
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet