A kakaófától a csokoládé készítésig, a csokoládétól a magyarországi csokoládé fogyasztási szokásokig

Szalontai Patrik Zoltán (2021) A kakaófától a csokoládé készítésig, a csokoládétól a magyarországi csokoládé fogyasztási szokásokig. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szalontai Patrik Zoltán_GJR7H8_projektmunka-2021tavasz.pdf] PDF
Szalontai Patrik Zoltán_GJR7H8_projektmunka-2021tavasz.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom tárgya a csokoládé életútja, felhasználása, elhelyezkedése a magyarországi piacon. Világszerte talán az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb édesipari termék kapta a főszerepet szakdolgozatomban, a csokoládé. Bár nem is hinné senki, de érdekesebb az életútja kedvenc édességünknek, mint azt elsőre gondolnánk. Hiszen ma már szinte minden boltban, közértben, még egy metróaluljáróban elhelyezett „Snack-automata”-ban is egyszerűen hozzájuthatunk, így könnyedén készpénznek vehetjük, hogy elérhető mindenki számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fejlődéstörténet, piacelemzés, piaci igények, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:26
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet