A videótechnológián keresztül történő azonosítás marketing alapú megközelítése

Molnár Hanna (2021) A videótechnológián keresztül történő azonosítás marketing alapú megközelítése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A videótechnológián keresztül történő azonosítás marketing alapú megközelítése.pdf] PDF
A videótechnológián keresztül történő azonosítás marketing alapú megközelítése.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (966kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatomban a videótechnológián keresztül történő azonosítást (továbbiakban: VKTA) szándékozom ismertetni a szakma gyakorlati helyem – NISZ Nemzeti Információs Szolgálat Zrt. - tapasztalati alátámasztása együttesével. Témaválasztásom során rengeteg ötletem támadt, azonban mindenképpen törekedtem arra, hogy egy olyan szolgáltatást marketing elemzését végezem el, melyet mélyebben ismerek. 2020 óta dolgozom a vállalatnál, kezdetekben diákként, majd ezt követően teljes állásban. Kezdetben kizárólag ügyfél tájékoztatással foglalkoztam, majd ezt követően aktív részt vevője lettem az új projektjeink tesztelésének és reklámozásának.  A NISZ Nemzeti Információs Szolgálat Zrt. egy zártkörű részvénytársaságként működik, mely infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt állami és önkormányzati szervek részére. Én a 1818 Kormányzati Ügyfélvonal telefonos ügyfélszolgálatán töltöttem a szakmai gyakorlatomat, mely a NISZ Zrt. egyik leányvállalata. Dolgozatom módszertanilag empirikus jellegű, ami azt jelenti, hogy projektmunkám elkészítését a munkahelyemen szerzett tapasztalataimra alapoztam. A bevezetését követően az online és offline marketingről írok, összegzem a projektmunkám elméleti részét, majd bemutatom Kormányzati Ügyfélvonal történetét és ismertetem működését, majd kitérek az elektronikus közigazgatás kialakulására. Itt már szó esik a videótechnológián keresztül történő azonosításról, így a következő fejezetben, erről írok hosszabban, leírást adok, arról, hogy mi is ez pontosan, illetve, hogyan lehet regisztrálni a felületre. Tekintettel arra, hogy nem ez az első ilyen jellegű szolgáltatás, ezért kitérek az egyéb ehhez hasonló videóazonosítási formákra és összehasonlítom a VKTÁ-val. Ezt követően bemutatom, hogy a VKTA szempontjából mely marketing módszerek az előnyösek, saját belátásom szerint mely stratégiákkal lenne érdemes a szolgáltatás népszerűsítése, itt többek között szót ejtek az offline marketing lehetőségeiről, tartalommarketingről és a fizettet hirdetésekről. Végül készítettem egy SWOT analízist, mely részletezi, hogy milyen gyengeségekkel és kihívásokkal küszködik a VKTA szolgáltatás, milyen lehetőségeket és veszélyeket hordozhat magában, majd konklúziót vonok le az általam leírtakból.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Kovács András
Belső
egyetemi docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: e-marketing - elektronikus marketing, marketing, marketingstratégiák, nonbusiness marketing, online marketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:26
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet