A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül

Antalffy Michelle (2021) A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül.pdf] PDF
A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

A projektunkám fő célja az volt, hogy egy kutatást készítsek a koronavírus okozta nehézségekről a fine dining szektorban. Illetve, hogy utánajárjak annak, hogy különböző fine dining éttermek miként vészelték át ezt az időszakot. Milyen kreatív megoldásokkal jöttek fel, vagy esetleg a teljes bezárás mellett döntöttek-e. Erre két példát is felhoztam és mivel olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy a gyakorlatomat egy olyan étteremben tölthettem, akik a „nem bezárás mellett” döntöttek, nevezetesen a Laurel Budapest Étteremben, így sok információt elsőkézből tapasztalhattam meg. A kutatásom három fő részből állt, a szakirodalmi áttekintésből, mivel szerettem volna egy átfogó képet adni a fine dining-ról és annak történetéről. A primer, kvantitatív kutatásomból, ami egy kérdőív „A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon”-címmel, melynek eredményeit kiértékeltem. Illetve a primer, kvalitatív kutatásomból, ami két interjú volt Báthory Gergellyel a Laurel Budapest menedzserével és Mede Ádámmal a Laurel „Chef de Cuisine”-jával.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: étterem, fine dining, Gault Millau, Guide Michelin, koronavírus-járvány (COVID-19), stratégia, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:25
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:25

Actions (login required)

View Item View Item