Antalffy Michelle (2021) A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon a Laurel Budapest példáján keresztül.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A projektunkám fő célja az volt, hogy egy kutatást készítsek a koronavírus okozta nehézségekről a fine dining szektorban. Illetve, hogy utánajárjak annak, hogy különböző fine dining éttermek miként vészelték át ezt az időszakot. Milyen kreatív megoldásokkal jöttek fel, vagy esetleg a teljes bezárás mellett döntöttek-e. Erre két példát is felhoztam és mivel olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy a gyakorlatomat egy olyan étteremben tölthettem, akik a „nem bezárás mellett” döntöttek, nevezetesen a Laurel Budapest Étteremben, így sok információt elsőkézből tapasztalhattam meg. A kutatásom három fő részből állt, a szakirodalmi áttekintésből, mivel szerettem volna egy átfogó képet adni a fine dining-ról és annak történetéről. A primer, kvantitatív kutatásomból, ami egy kérdőív „A koronavírus hatása a fine dining éttermekre Magyarországon”-címmel, melynek eredményeit kiértékeltem. Illetve a primer, kvalitatív kutatásomból, ami két interjú volt Báthory Gergellyel a Laurel Budapest menedzserével és Mede Ádámmal a Laurel „Chef de Cuisine”-jával.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fine dining, Gault Millau, Guide Michelin, koronavírus-járvány (COVID-19), stratégia, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:25 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:25 |
Actions (login required)
Tétel nézet |