Az élelmiszerpazarlás vizsgálata a vendégösszetétel viszonylatában a Hotel Budapestben

Perjési Dávid (2021) Az élelmiszerpazarlás vizsgálata a vendégösszetétel viszonylatában a Hotel Budapestben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az élelmiszerpazarlás vizsgálata a vendégösszetétel viszonylatában a Hotel Budapestben.pdf] PDF
Az élelmiszerpazarlás vizsgálata a vendégösszetétel viszonylatában a Hotel Budapestben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Képek és grafikonok.zip] Archive (ZIP)
Képek és grafikonok.zip
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of nemzetiségek összesítés.zip] Archive (ZIP)
nemzetiségek összesítés.zip
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (38kB)
[thumbnail of nemzetiségek és pazarlás.zip] Archive (ZIP)
nemzetiségek és pazarlás.zip
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (82kB)

Absztrakt (kivonat)

Jelen dolgozatommal igyekeztem a mélyére ásni a szállodaipar költségvetésének egy jelentős részét kitevő tevékenységi köreit befolyásoló hatásnak, mely az élelmiszergazdálkodásra és hulladékgazdálkodásra is kiterjed.Ezt a hatást az élelmiszer pazarlás gyakorolja. Igyekeztem a témakör vonatkozó szakirodalma és szakemberek segítségével utánajárni, van-e egyértelműen kimutatható oka a pazarlásnak egy szállodában? Valamint mekkora szerep jut a vendégek nemzetiségi összetételének, illetve abból adódó szokásaik és gazdasági helyzetük hatásának a probléma kialakulásában.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer feldolgozás, élelmiszer-ellátás, élelmiszerbiztonság, élelmiszerfogyasztás, hulladék - hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás, pazarlás, szállodaipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet