Karámos Karina (2021) Vendéglátóipari vállalkozás hatása a környezetére turisztikai és urbanisztikai szempontok figyelembevételével egy konkrét példán keresztül bemutatva (Fröccsterasz). Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Karamos_Karina_Szakdolgozat_2021.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom hét fejezetből áll. A bevezetésben indoklom a témaválasztást, röviden ismertetem a dolgozat tartalmát és meghatározom a célját. A második fejezetben tanulmányozom a szakirodalmi forrásokat, és olyan információk után kutatok, amelyek felhasználhatóak a témám kapcsán. Az alfejezetekben írok a turizmus és a vendéglátás helyzetéről nemzetközileg, Európában, Magyarországon és azon belül Budapesten, a turisztikai vonzerő fogalmának keretein belül pedig ismertetem a Fröccsterasz környezetét és a cég jelenlegi helyzetét. A turizmus pozitív és negatív hatásai, illetve a V.I.C.E. modell segítségével tervezem megválaszolni a dolgozatban feltett kérdésemet. A harmadik fejezetben ismertetem a kutatási módszereimet, a negyedik fejezetben pedig bemutatom ezek eredményeit. Konklúziókkal és javaslatokkal folytatom, végezetül összegzéssel zárom a dolgozatot.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fejlesztés(ek), fenntarthatóság, környezettudatosság, turizmus, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |