Vendéglátóipari vállalkozás hatása a környezetére turisztikai és urbanisztikai szempontok figyelembevételével egy konkrét példán keresztül bemutatva (Fröccsterasz)

Karámos Karina (2021) Vendéglátóipari vállalkozás hatása a környezetére turisztikai és urbanisztikai szempontok figyelembevételével egy konkrét példán keresztül bemutatva (Fröccsterasz). Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Karamos_Karina_Szakdolgozat_2021.pdf] PDF
Karamos_Karina_Szakdolgozat_2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom hét fejezetből áll. A bevezetésben indoklom a témaválasztást, röviden ismertetem a dolgozat tartalmát és meghatározom a célját. A második fejezetben tanulmányozom a szakirodalmi forrásokat, és olyan információk után kutatok, amelyek felhasználhatóak a témám kapcsán. Az alfejezetekben írok a turizmus és a vendéglátás helyzetéről nemzetközileg, Európában, Magyarországon és azon belül Budapesten, a turisztikai vonzerő fogalmának keretein belül pedig ismertetem a Fröccsterasz környezetét és a cég jelenlegi helyzetét. A turizmus pozitív és negatív hatásai, illetve a V.I.C.E. modell segítségével tervezem megválaszolni a dolgozatban feltett kérdésemet. A harmadik fejezetben ismertetem a kutatási módszereimet, a negyedik fejezetben pedig bemutatom ezek eredményeit. Konklúziókkal és javaslatokkal folytatom, végezetül összegzéssel zárom a dolgozatot.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fejlesztés(ek), fenntarthatóság, környezettudatosság, turizmus, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet