Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben

Császár Attila (2021) Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Étel-ital párosítások Budapest Fine-dining éttermeiben.pdf] PDF
Szakdolgozat - Étel-ital párosítások Budapest Fine-dining éttermeiben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Mellékletek.pdf] PDF
Mellékletek.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (210kB)

Absztrakt (kivonat)

Az Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben című szakdolgozatomban ismertetem a szakma álláspontja szerinti pionír stílusú budapesti fine-dinig éttermeinek gasztronómiáját és párosításait, illetve következtetéseket vonok le nemzetközi szakirodalmakból, hogy milyen hasonlóságok vannak a párosítás elmélet és budapesti éttermekben bevett gyakorlatok között. Írásomban a hazai gasztronómia állás szerinti újnak, modernnek és a trendek szerinti népszerű példákat vizsgálom a vendéglátásban használt főbb élelmiszerek példáin keresztül. Ezenfelül szeretnék rámutatni a területen lévő lehetőségekre, a közelmúltban feltárt kiemelkedő példákra. Szakdolgozatom központjában a natúr borok, újító bor és sör párosítások állnak, éttermek közül többségében a Salt Budapest és a Costes Downtown példáin keresztül mutatom be a mai trendeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, fine-dining, párosítások, sör, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet