A bér és a borravaló kapcsolata a turizmusban

Barabás Csilla Anett (2021) A bér és a borravaló kapcsolata a turizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Barabás Csilla Anett_A bér és a borravaló kapcsolata a turizmusban.pdf] PDF
Barabás Csilla Anett_A bér és a borravaló kapcsolata a turizmusban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A borravaló kérdése igencsak megosztja az embereket és körültekintőnek kell lennünk, hogy hogyan és mikor alkalmazzuk. A legjobb, amit tehetünk és ezáltal sem magunkat, sem másokat nem hozunk kellemetlen helyzetbe, ha mindig tájékozódunk a helyi szokásokat illetően, ha fizetésnél megnézzük, hogy a számla tartalmazza-e már felszolgálási díjat és ha nem csak a szokásokra támaszkodva döntünk, hanem az elégedettségünket helyezzük előtérbe. Versenyképes, a nemzetgazdaság többi ágához viszonyítva elfogadható alapbérekkel és megfelelő juttatási rendszerrel akár egészében megszüntethető lenne ez a jelenség és számos ebből eredeztethető probléma megszűnne.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Stroh Péter Béla
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bér - bérezés, béregyenlőtlenségek, borravaló, motiváció, szolgáltatások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet