Mézsör és egyéb különleges sörök, felhasználásuk a vendéglátásban

Belényesi Orsolya (2021) Mézsör és egyéb különleges sörök, felhasználásuk a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Belenyesi_Orsolya.pdf] PDF
Szakdolgozat_Belenyesi_Orsolya.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (996kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatban a sörök általános ismertetése mellett a mézsörök és néhány különleges gyümölcssör bemutatására törekedtem. Az elméleti ismeretek megosztása mellett gyakorlati útmutatót is igyekeztem adni ezen sörök felhasználását illetően több vendéglátóegység-típus esetén is. Erre azért volt szükség, mert a kérdőíves felmérés során bebizonyosodott, hogy a megkérdezettek túlnyomó része nem ismeri, nem fogyasztja ezeket az italokat. A vendéglátás ízlésformáló szerepe a hazai mézsör- és gyümölcssör-gyártók sikerességének fokozásában is szerepet játszhatna, ugyanúgy, ahogy ezt tette korábban a borok, majd a minőségi gyümölcspárlatok esetén.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Seregi Andrásné
Belső
óraadó tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étel-ital párosítás, gyümölcssör, gyümölcssör-fogyasztási szokások, magyar gyümölcssörök, magyar mézsörök, mézsör, mézsör-fogyasztási szokások, sörismeret
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet