Belényesi Orsolya (2021) Mézsör és egyéb különleges sörök, felhasználásuk a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Belenyesi_Orsolya.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (996kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatban a sörök általános ismertetése mellett a mézsörök és néhány különleges gyümölcssör bemutatására törekedtem. Az elméleti ismeretek megosztása mellett gyakorlati útmutatót is igyekeztem adni ezen sörök felhasználását illetően több vendéglátóegység-típus esetén is. Erre azért volt szükség, mert a kérdőíves felmérés során bebizonyosodott, hogy a megkérdezettek túlnyomó része nem ismeri, nem fogyasztja ezeket az italokat. A vendéglátás ízlésformáló szerepe a hazai mézsör- és gyümölcssör-gyártók sikerességének fokozásában is szerepet játszhatna, ugyanúgy, ahogy ezt tette korábban a borok, majd a minőségi gyümölcspárlatok esetén.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étel-ital párosítás, gyümölcssör, gyümölcssör-fogyasztási szokások, magyar gyümölcssörök, magyar mézsörök, mézsör, mézsör-fogyasztási szokások, sörismeret |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |