A közösség és egyén kapcsolatának vizsgálata a fiatalok életében

Bak Bence (2021) A közösség és egyén kapcsolatának vizsgálata a fiatalok életében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Bak-Bence.pdf] PDF
Szakdolgozat_Bak-Bence.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A közösség és egyén kapcsolatának vizsgálata a fiatalok életébenA szakdolgozatom folyamán a közösség kifejezés bővebb jelentését próbálom felkutatni és a közösségek fajtáit mutatom be bővebben. A kutatás során megpróbálom felmérni, hogy az emberek miért vagy miért nem szeretnek egyes közösségi illetve kommunikációs formát a mindennapi életükben.A kutatásom elkészítéséhez Google Forms kérdőívet használtam, a beérkezett válaszokat korosztálytól függően különválogattam Fiatal és Összesített korosztályba. A szétválogatott válaszokat külön-külön értelmeztem elsősorban és utána a két létrejött eredmény között párhuzamot vezettem, ezzel elkészítve egy korosztálytól független általános végeredményt.A kutatás megkezdése előtt úgy gondoltam, hogy az emberek az Online közösségeket és kommunikációs formákat preferálják jelenleg. az elterjedtsége, egyszerűsége és kötetlensége miatt.A kutatásom megcáfolta a hipotézisemet, az emberek sokkal inkább az Offline közösségek és kommunikációs formák rajongói. Számomra az elkészített kutatás kifejezetten érdekes volt, az eredmények láttán még több kisebb kérdés merült fel bennem a közösségekkel kapcsolatban, amelyeket remélem később még több kutatás segítségével meg is tudok majd válaszolni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Joós Tamás
Belső
óraadó tanár; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egyén és közösség, emberi közösség, közösség, közösségfejlesztés, közösségi hálózatok, közösségi kapcsolatok, közösségi média
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:22
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet