A cukrászdai kínálat és vásárlási szokások

Asztalos Márk (2021) A cukrászdai kínálat és vásárlási szokások. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Tisztelt Olvasó!Dolgozatomban, a cukrászdai kínálatot és a vásárlási szokásokat hasonlítottam össze. Némi cukrász történelem után, bemutatom a jellegzetes tésztákat és tölteléket, amelyeket a legtöbbet használnak. Bemutatom a francia cukrászat, legnépszerűbb alapanyagait, desszertjeit, illetve azt is, hogy az évek során, milyen változásokon, újításokon ment keresztül. Ezután, egy általam összeállított kérdőív alapján, bemutatom a kitöltők által, a legkedveltebb édes cukrásztermékeket és péktermékeket. Szó lesz arról is, hogy kinek, miért tetszik jobban a hagyományos magyar sütemények, illetve a francia desszertek ízvilága. Mivel úgy gondolom, hogy fontos beszélni róla, így bemutatom a mentes sütemények iránti kereslet vonalát, emellett azt is, hogy a hagyományos alapanyagokat, hogy érdemes helyettesíteni, és miért ily módon használjuk.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás [vendéglátás]

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: cukrászat, francia desszertek, hagyományos sütemények, kereslet, kínálat, mentes életmód
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:22
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:22

Actions (login required)

View Item View Item