A cukrászdai kínálat és vásárlási szokások

Asztalos Márk (2021) A cukrászdai kínálat és vásárlási szokások. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Tisztelt Olvasó!Dolgozatomban, a cukrászdai kínálatot és a vásárlási szokásokat hasonlítottam össze. Némi cukrász történelem után, bemutatom a jellegzetes tésztákat és tölteléket, amelyeket a legtöbbet használnak. Bemutatom a francia cukrászat, legnépszerűbb alapanyagait, desszertjeit, illetve azt is, hogy az évek során, milyen változásokon, újításokon ment keresztül. Ezután, egy általam összeállított kérdőív alapján, bemutatom a kitöltők által, a legkedveltebb édes cukrásztermékeket és péktermékeket. Szó lesz arról is, hogy kinek, miért tetszik jobban a hagyományos magyar sütemények, illetve a francia desszertek ízvilága. Mivel úgy gondolom, hogy fontos beszélni róla, így bemutatom a mentes sütemények iránti kereslet vonalát, emellett azt is, hogy a hagyományos alapanyagokat, hogy érdemes helyettesíteni, és miért ily módon használjuk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás [vendéglátás]

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, francia desszertek, hagyományos sütemények, kereslet, kínálat, mentes életmód
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:22
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet