Jamaica gasztronómiai kultúrája és annak fejlődése

Bujáki Attila (2021) Jamaica gasztronómiai kultúrája és annak fejlődése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT_Bujáki_Attila.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT_Bujáki_Attila.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Jamaica. Ez a csodás kis szigetország, mely a Karib – térségben helyezkedik el, egy igazi kis ékszerdoboz, melyről az emberek nagy általánosságban tudnak csak, főképp Európában. Gazdag történelmi múlttal, sokszínű kultúrával rendelkező ország, melynek gasztronómiája sem elhanyagolható. Szakdolgozatommal egy kulináris utazásra szeretném invitálni az Olvasót, ahol bemutatok különleges, jamaicai zöldségeket, gyümölcsöket, de komplett fogásokat, ételkülönlegességeket is. Tartson velem erre a különleges, ízélményekben gazdag utazásra!

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Egzotikus hozzávalók, Ételkülönlegesség, gasztronómia, Jamaica, Jerk, Karib - térség, Rum
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:22
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet