A fenntarthatóság vizsgálata a magyar vendéglátásban.

Somogyi Gergő (2021) A fenntarthatóság vizsgálata a magyar vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A-fenntarthatóság-vizsgálata-a-magyar-vendéglátásban_Somogyi_Gergő_2021.05.10..pdf] PDF
A-fenntarthatóság-vizsgálata-a-magyar-vendéglátásban_Somogyi_Gergő_2021.05.10..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A fenntarthatóság manapság már egyre nagyobb szerepet kap a turizmus mellett a vendéglátásban is. A vendéglátósegységek csak a kevesebb költséggel járó, gyorsan megtérülő környezetbarát lehetőségeket veszik igénybe költségeik csökkentése érdekében. Ahhoz, hogy a vendéglátás fenntarthatóvá váljon, gyökeres változtatásra van szükség a vendéglátósok szemléletmódjában és az üzlet üzemeltetésében is. A jelenlegi társadalmat és környezetet romboló működés mára már fenntarthatatlanná vált. A jobb jövő érdekében a fenntarthatóságot üzletpolitikává kell tenni a vendéglátásban is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felelősségvállalás, fenntarthatóság, környezet és társadalom, környezetbarát, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:21
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet