Somogyi Gergő (2021) A fenntarthatóság vizsgálata a magyar vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A-fenntarthatóság-vizsgálata-a-magyar-vendéglátásban_Somogyi_Gergő_2021.05.10..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A fenntarthatóság manapság már egyre nagyobb szerepet kap a turizmus mellett a vendéglátásban is. A vendéglátósegységek csak a kevesebb költséggel járó, gyorsan megtérülő környezetbarát lehetőségeket veszik igénybe költségeik csökkentése érdekében. Ahhoz, hogy a vendéglátás fenntarthatóvá váljon, gyökeres változtatásra van szükség a vendéglátósok szemléletmódjában és az üzlet üzemeltetésében is. A jelenlegi társadalmat és környezetet romboló működés mára már fenntarthatatlanná vált. A jobb jövő érdekében a fenntarthatóságot üzletpolitikává kell tenni a vendéglátásban is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | felelősségvállalás, fenntarthatóság, környezet és társadalom, környezetbarát, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:21 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |