Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül

Tomasovszki Klaudia (2021) Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka_kész_TK_pm.pdf] PDF
Projektmunka_kész_TK_pm.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási-kérelem-hgi.pdf] PDF
titkosítási-kérelem-hgi.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (405kB)

Absztrakt (kivonat)

Az élelmiszerpazarlás napjainkban igen jelentős méreteket ölt, valamint komplex problémának tekinthető. Egyre több stratégiai dokumentum áll rendelkezésünkre, amelyek szabályozzák a fenntarthatóságot, valamint egyre több egység választja a fenntartható működést. Azonban ezek mellett még rengeteg erőfeszítésre van szükség, ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a pazarlás mértékét. Ennek redukálásához az összes szektor törekvésére szükség van, a termeléstől egészen a háztartásokig. Ahhoz, hogy a vendéglátóipari szektor is jobban "kizöldülhessen", megannyi elavult szokástól és gyakorlattól kellene a közeljövőben megválni. Dolgozatomban az élelmiszerpazarlást vizsgálom a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Először szekunder kutatást végeztem, majd pedig primer, kvalitatív kutatási módszerrel folytattam a tanulmányozásomat. Személyes mélyinterjúkat készítettem a szálloda dolgozóival, hiszen, úgy véltem, hogy így egy sokkal átfogóbb képet kaphatok a kutatott témával kapcsolatban. Zárásként összehasonlító elemzést készítettem a Hilton, a Hotrec és a Nébih viszonylatában, majd pedig javaslatokat tettem egy fenntarthatóbb működés reményében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerbank, élelmiszerhulladék, élelmiszerpazarlás, fenntartható fejlődés, fenntartható szálloda, fenntarthatóság, Hilton, HOTREC, hulladékhierarchia, NÉBIH, szállodaipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:21
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet