Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül

Tomasovszki Klaudia (2021) Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Projektmunka_kész_TK_pm.pdf] PDF
Projektmunka_kész_TK_pm.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2026. May 10..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási-kérelem-hgi.pdf] PDF
titkosítási-kérelem-hgi.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (405kB)

Abstract

Az élelmiszerpazarlás napjainkban igen jelentős méreteket ölt, valamint komplex problémának tekinthető. Egyre több stratégiai dokumentum áll rendelkezésünkre, amelyek szabályozzák a fenntarthatóságot, valamint egyre több egység választja a fenntartható működést. Azonban ezek mellett még rengeteg erőfeszítésre van szükség, ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a pazarlás mértékét. Ennek redukálásához az összes szektor törekvésére szükség van, a termeléstől egészen a háztartásokig. Ahhoz, hogy a vendéglátóipari szektor is jobban "kizöldülhessen", megannyi elavult szokástól és gyakorlattól kellene a közeljövőben megválni. Dolgozatomban az élelmiszerpazarlást vizsgálom a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Először szekunder kutatást végeztem, majd pedig primer, kvalitatív kutatási módszerrel folytattam a tanulmányozásomat. Személyes mélyinterjúkat készítettem a szálloda dolgozóival, hiszen, úgy véltem, hogy így egy sokkal átfogóbb képet kaphatok a kutatott témával kapcsolatban. Zárásként összehasonlító elemzést készítettem a Hilton, a Hotrec és a Nébih viszonylatában, majd pedig javaslatokat tettem egy fenntarthatóbb működés reményében.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: élelmiszerbank, élelmiszerhulladék, élelmiszerpazarlás, fenntartható fejlődés, fenntartható szálloda, fenntarthatóság, Hilton, HOTREC, hulladékhierarchia, NÉBIH, szállodaipar
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:21
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:21

Actions (login required)

View Item View Item