Tomasovszki Klaudia (2021) Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Projektmunka_kész_TK_pm.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10.. Download (1MB) |
|
PDF
titkosítási-kérelem-hgi.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (405kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az élelmiszerpazarlás napjainkban igen jelentős méreteket ölt, valamint komplex problémának tekinthető. Egyre több stratégiai dokumentum áll rendelkezésünkre, amelyek szabályozzák a fenntarthatóságot, valamint egyre több egység választja a fenntartható működést. Azonban ezek mellett még rengeteg erőfeszítésre van szükség, ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a pazarlás mértékét. Ennek redukálásához az összes szektor törekvésére szükség van, a termeléstől egészen a háztartásokig. Ahhoz, hogy a vendéglátóipari szektor is jobban "kizöldülhessen", megannyi elavult szokástól és gyakorlattól kellene a közeljövőben megválni. Dolgozatomban az élelmiszerpazarlást vizsgálom a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Először szekunder kutatást végeztem, majd pedig primer, kvalitatív kutatási módszerrel folytattam a tanulmányozásomat. Személyes mélyinterjúkat készítettem a szálloda dolgozóival, hiszen, úgy véltem, hogy így egy sokkal átfogóbb képet kaphatok a kutatott témával kapcsolatban. Zárásként összehasonlító elemzést készítettem a Hilton, a Hotrec és a Nébih viszonylatában, majd pedig javaslatokat tettem egy fenntarthatóbb működés reményében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerbank, élelmiszerhulladék, élelmiszerpazarlás, fenntartható fejlődés, fenntartható szálloda, fenntarthatóság, Hilton, HOTREC, hulladékhierarchia, NÉBIH, szállodaipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:21 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |