A hazai innovációt támogató közvetítő szervezetek működése és marketing tevékenysége

Rácz Nikoletta (2021) A hazai innovációt támogató közvetítő szervezetek működése és marketing tevékenysége. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom középpontjában az innovációs közvetítő, intermedier vagy hídképző szervezetek működése, illetve marketing tevékenysége áll. Az innovációs kapcsolatrendszernek nagyon fontos szerepe van az üzleti területen, hiszen az innovációs rendszer kialakítása és sikeres működtetése a vállalati együttműködés egyik fő mozgatórugója. A leghatékonyabb, ha a vállalatok az egyes innovációt támogató szervezetekkel, intézményekkel, például felsőoktatási intézményekkel, kamarákkal, valamint az állami tulajdonban lévő szervezetekkel való együttműködésre törekszik, mert ezek lehetővé teszik, hogy minden vállalat saját erőforrásai mellett a szövetkezeti szervezet forrásaihoz is hozzáférjen és képes legyen felhasználni, s ezáltal erős kapcsolatrendszert hozzon létre.Szakdolgozatomban válaszokat kerestem az innovatív közvetítő szervezetek működésére, valamint marketing és menedzsment tevékenységük gyakorlati megvalósítására. A dolgozat első felében elméleti szempontból tárgyaltam az innovatív vállalkozások kapcsolatát az innovációval, illetve a szervezetekkel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Gajzágó Éva Judit
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdasági szervezetek, innovatív vállalatok, innováció, innovációmenedzsment, innovációs folyamat(ok), közvetítők
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:20
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet