Egy sikeres vállalkozás életben maradása a Koronavírus-járvány idején

Végh Boglárka (2021) Egy sikeres vállalkozás életben maradása a Koronavírus-járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka Végh Boglárka 2021.pdf] PDF
Projektmunka Végh Boglárka 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A 2020-ban megjelenő Koronavírus-járvány jelentősen érintette a hazai szolgáltató szektort, ezen belül is kifejezetten a turizmust és vendéglátást. A vendéglátó egységek tulajdonosainak olyan nehézségekkel, kihívásokkal, valamint akadályokkal kellett és kell szembenézniük, amilyeneket addig soha nem tapasztaltak. A Magyar Kormány részéről különböző intézkedések kerültek bevezetésre a koronavírus megjelenését követően, melynek következtében új, speciális válságkezelési stratégiákat kellett kidolgozniuk és alkalmazniuk a turizmus és a vendéglátás területén dolgozóknak. A Monszun Coffee&More egy budapesti kisvállalkozás, melynek vezetője is szembesült a koronavírus okozta nehézségekkel. Ám ezek ellenére vállalkozása az elmúlt másfél évben életben tudott maradni, törzsvendégeiket nem veszítették el és a kávézó vezetőjének fejlesztő, újító ötletei is vannak a jövőre nézve.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Szalók Csilla
Belső
főiskolai tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: koronavírus-járvány (COVID-19), Monszun Coffee&More, piaci elemzés, válságkezelés, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:20
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet