Végh Boglárka (2021) Egy sikeres vállalkozás életben maradása a Koronavírus-járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Projektmunka Végh Boglárka 2021.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A 2020-ban megjelenő Koronavírus-járvány jelentősen érintette a hazai szolgáltató szektort, ezen belül is kifejezetten a turizmust és vendéglátást. A vendéglátó egységek tulajdonosainak olyan nehézségekkel, kihívásokkal, valamint akadályokkal kellett és kell szembenézniük, amilyeneket addig soha nem tapasztaltak. A Magyar Kormány részéről különböző intézkedések kerültek bevezetésre a koronavírus megjelenését követően, melynek következtében új, speciális válságkezelési stratégiákat kellett kidolgozniuk és alkalmazniuk a turizmus és a vendéglátás területén dolgozóknak. A Monszun Coffee&More egy budapesti kisvállalkozás, melynek vezetője is szembesült a koronavírus okozta nehézségekkel. Ám ezek ellenére vállalkozása az elmúlt másfél évben életben tudott maradni, törzsvendégeiket nem veszítették el és a kávézó vezetőjének fejlesztő, újító ötletei is vannak a jövőre nézve.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | koronavírus-járvány (COVID-19), Monszun Coffee&More, piaci elemzés, válságkezelés, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:20 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |