Jánosi Krisztián (2021) A Street Food, mint új gasztronómiai irányzat és a minőségi étkezés kapcsolata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat-2021-Jánosi Krisztián-JFK2XI.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (6MB) |
Absztrakt (kivonat)
A Street Food, mint új gasztronómiai irányzat és a minőségi étkezés kapcsolata.Szakdolgozatomban bemutatom a Street Food irányzatot magát és minőségbeli aspektusait. A dolgozatom első felében bemutatom különbözős szakirodalmak és saját tudásom alapján a fogalmi meghatározásokat, említve a Junk Food-ot és a Fast Food-ot. Továbbá bemutatom röviden a magyar gasztronómia történetét. Végül beszámolok a magyarországi Street Food megjelenéséről és térhódításáról, megemlítve a Food Truck-kokat is. A dolgozat második felében a primer kutatásom kapott helyet, melyben kutatási kérdéseimre keresem a választ. Fontos megemlítenem, hogy a dolgozat a koronavírus járvány okozta helyzettől függetlenül készült.Készítette: Jánosi Krisztián, 2021
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étkezési kultúra, gasztronómia, gasztrotörténet, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:12 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |