Az egészséges táplálkozás vizsgálata az X és a Z generáció körében

Csápek Dorina Brigitta (2021) Az egészséges táplálkozás vizsgálata az X és a Z generáció körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az egészséges táplálkozás vizsgálata az X és a Z generáció körében_Csápek Dorina Brigitta.pdf] PDF
Az egészséges táplálkozás vizsgálata az X és a Z generáció körében_Csápek Dorina Brigitta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban fontossá vált az egészségmegőrzés, a tudatos táplálkozás. A jelen dolgozatommal megvizsgáltam, hogy az X és a Z generáció között, milyen generációs és táplálkozásbeli különbségek fedezhetőek fel. Primer kutatás által, melyet kérdőívvel végeztem, a korosztályok véleményét és táplálkozási szokásait mértem. A szekunder kutatást összevetve a primerrel,  fogalmazodott meg az álláspontom a hazai  táplálkozási szokásokkal kapcsolatban, milyen étkezésbeli különbségek, trendek, preferenciák figyelhetőek meg a két vizsgált generáció között.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészség, egészségmegőrzés, élelmiszer, preferenciák, szokások, táplálkozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:11
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet