A Juhász Testvérek Pincészetének termékválasztéka és felhasználása a vendéglátásban

Gál Bojána (2021) A Juhász Testvérek Pincészetének termékválasztéka és felhasználása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat- Gál Bojána.pdf] PDF
Szakdolgozat- Gál Bojána.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájaként az egri Juhász Testvérek Pincészetének bemutatását választottam, kitérve a téma fő céljára, amely a termékválaszték bemutatása, valamint a termékek felhasználása a vendéglátásban. Magyarországon egyre többen választják úticélként a borvidékeket, ezáltal az ehhez kapcsolódó turisztikai ágazat felszálló ágban van. A dolgozatban több oldalról vizsgálom a pincészet munkáját, jövőbeli célkitűzéseit. Fontos, hogy az olvasók megismerjék az egri borvidéket, valamint a Juhász Testvérek történetét, eredetét, magát a Kft. alakulását, fejlődését. Szakdolgozatom alapfelvetése, hogy a pincészet termékkínálata igen széleskörű, az értékesítés több területén is helytálló, valamint a termékek sora a generációváltás után is bővülő tendenciát mutat. A dolgozatban használt kutatási módszereim közül a legfontosabb az interjú, hiszen egy jól működő, országszerte ismert cégről van szó, ezért mindenképp ez a legjobb módja, hogy első kézből tudjam meg a számomra hasznos információkat, amelyek a dolgozatomban kifejtésre kerülnek. Ezen kívül készítettem egy kérdőívet, amelyben napjaink borfogyasztási szokásait mértem fel, valamint természetesen meglévő információkból, forrásokból is dolgoztam, hogy a munkám szakirodalmi háttere is megalapozott legyen. A bor, a borfogyasztás és a turizmus mindig közkedvelt téma, ezért sok írásos anyag, internetes forrás állt a rendelkezésemre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászat, borkultúra, borturizmus, magyarországi borvidékek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:11
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet