A Béla bár és a Mitzi kortárs bisztró étlap-itallap elemzése

Tobler Anna (2021) A Béla bár és a Mitzi kortárs bisztró étlap-itallap elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka Tobler Anna c1kn9b Turizmus-Vendéglátás FOSZK levelező 2021.pdf] PDF
Projektmunka Tobler Anna c1kn9b Turizmus-Vendéglátás FOSZK levelező 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája étlap és itallap elemzés a Hivatalos Kft. által üzemeltetett két vendéglátó egységnél, melyek a Bartók Béla úton található, Béla bár – étterem, lakás, arborétum, illetve a Mitzi kortárs bisztró.  A dolgozat célja bemutatni, hogy milyen étel és italkínálat tehet sikeressé egy vállalkozást egy olyan forgalmas helyen, mint a Bartók Béla út. A XI. kerület ezen része az utóbbi években hatalmas változásokon esett át, melynek eredményeképpen jócskán megemelkedett a vendéglátó helyek száma. A gentrifikáció, vagyis a térség felértékelődése nagyban hozzájárul az ide települt vállalkozások fellendüléséhez, főként az innovatív ötletek megvalósítói nyerhetnek ezzel teret és nem utolsó sorban társadalmi tőkét. A folyamat során elsősorban a kreatív foglalkozású népesség tömörül a városrészben, akik ezáltal közelebb kerülnek egymáshoz, illetve a felső-középosztálybeli városlakókhoz, akik mind potenciális vásárlói a vállalkozásoknak. (Tomay, 2019) A Béla és a Mitzi tulajdonosai és személyzete arra törekszenek, hogy egy különleges atmoszférájú helyet alakítsanak ki, dolgozóik java részt művészeti képzéseket hallgató diákok. Ennek a hangulatnak része, az egyedi étel- és italkínálat, de hozzátartozik a design, és a dolgozók személyisége is. Az legfőbb kérdés, azonban az, hogy a kínálat megfelelő minőségű és mennyiségű ételt és italt tartalmaz-e ahhoz, hogy kielégítse a vendégkör igényeit.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Béla, elemzés, étlap, itallap, Mitzi
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:10
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet