Korunk logisztikai kihívásai - Az Ipar 4.0. és a digitalizáció térhódítása fókuszban az Eurosped Zrt.

Jónás Mercédesz (2021) Korunk logisztikai kihívásai - Az Ipar 4.0. és a digitalizáció térhódítása fókuszban az Eurosped Zrt. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Jónás Mercédesz - MM7EAU -  Szakdolgozat.pdf] PDF
Jónás Mercédesz - MM7EAU - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (769kB)

Absztrakt (kivonat)

Világunk folyamatosan változik, ez alól a logisztika területe sem képez kivételt. Újabb és újabb trendek jelennek meg logisztikai vonatkozásban, amelyek hatással vannak a kialakult folyamatokra és tevékenységekre. Az innováció, a szüntelenül zajló kutatás és fejlesztés szem előtt tartása kulcsfontosságú fogalomkörré vált napjainkban, szinte minden ekörül mozog. Olyan világot élünk, ahol a szakemberek a negyedik ipari forradalom jelenségével foglalkoznak, miközben a digitalizáció és a fenntarthatóság témaköre egyre nagyobb teret hódít magának. A logisztika világa és az imént említett digitalizáció és az Ipar 4.0. területe között szoros kapcsolatot vélhetünk felfedezni, amelyre érdemes a figyelmünket fordítani. Bár a megjelenő technológiai vívmányok, eszközök vagy éppen módszerek bevezetése és alkalmazása számos kihívással járhat, mégis azt mondhatjuk, hogy kiemelten fontos szerepük lehet az egyes logisztikai folyamatok optimalizálásában. Az Ipar 4.0. és a digitalizáció számos lehetőséget és megoldást kínál a logisztika egyes területei számára, amelyek elvezethetik a vállalkozásokat és maga az iparágat egy hatékonyabb, gazdaságosabb, eredményesebb és egy fenntarthatóbb működés felé.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Király Éva
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: digitalizáció térhódítása, fenntarthatóság, Ipar 4.0. lehetőségei, Ipar 4.0. technológiák, korunk logisztikai kihívásai, Logisztika 4.0., logisztikai kihívások, negyedik ipari forradalom, szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:09
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet