A szállodai üzletág működésének feltételei a Hunguest Hotel Platánus példáján keresztül

Labossa Benedek Péter (2021) A szállodai üzletág működésének feltételei a Hunguest Hotel Platánus példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka Labossa Benedek Péter BGE FOSZK.pdf] PDF
Projektmunka Labossa Benedek Péter BGE FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az interjúk is alátámasztják jól, hogy a jelen helyzet nem egyszerű senki számára. Rengeteg embert bocsájtottak el a vendéglátásból és a Hunguest-től is. Ennek a sok elbocsájtásnak köszönhetően sok ember munkaköre megváltozott vagy kibővült, ami még nehezebbé teszi ezt az időszakot.A HK(Housekeeping)-nak fokozottan ügyelnie kell a tisztaságra és a fertőtlenítésre, valamint a megfelelő higiéniai körülményekre annak érdekében, hogy mindenki meg tudja őrizni az egészségét. A recepció és a HK között folyamatos az egyeztetés az esteleges Covidos betegek miatt, hogy melyik szobába mehetnek be és melyikbe nem. Ahogyan az Igazgató Asszony is említi, a recepciónál plexik lettek felszerelve a vendégek védelmének érdekében, valamint a kézfertőtlenítőket helyeztek ki. A Platánus Hotel a járvány alatt is végig üzemel, ezzel munkahelyet biztosít sok ember számára és szállást biztosít más munkát végzőknek.Kisebb problémák voltak, mint azt a bevezetőmben is említettem, hogy a kazán és a hőcserélő elromlott és nem volt melegvíz, ezt végül egy remek mesterember 2 hét után megjavította, valamint a melegvizes csövet is kicserélte. Az áramszünetek alkalmával általában 2-3 órán keresztül nincsen áram, ilyenkor nem tudjuk használni a központi telefonokat értesítésre, erre a célra van egy mobiltelefon a pultban.Véleményem szerint a teljes nyitás be fog következni még 2021-ben, köszönhetően az oltásnak. De óvatosnak kell lennünk és felelőségteljesnek. Szerintem fokozatosan kell kinyitni a káosz és az esetleges új vírus hullámok elkerülése végett. A vendéglátó iparnak óriási szüksége van a támogatásra mind állami, mint pedig polgári részről, hogy az emberek itthon költsék el a pénzüket és ne külföldön, ezzel is támogatva a hazai vendéglátást és kereskedelmet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Oláh Péter Károly
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hotel, hunguest hotel, munkaköri leírás, platánus, szálloda
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:07
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet