A Móri borvidék bemutatása, népszerűsítése és borainak felhasználása az Öreg Prés Étterem kínálatában.

Vida Nikolett (2021) A Móri borvidék bemutatása, népszerűsítése és borainak felhasználása az Öreg Prés Étterem kínálatában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of dolgozat Vida Nikolett 2021.pdf] PDF
dolgozat Vida Nikolett 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (842kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomat Magyarország borrégióinak rövid felsorolásával kezdem, kihangsúlyozva a Felső-Pannon borrégió természeti adottságait és jellegzetes szőlőfajtáit. A Móri borvidék részletes bemutatása, kezdve a történelmi múltjával, amely nagyban befolyásolta a borvidék sorsát. Azoknak a szőlőfajtáknak az ismertetése, amelyek által a Móri borvidék a hazai bortermelés egykor fontos bortermelő vidékévé vált, kiemelten az ezerjót, amely a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Seregi Andrásné
Belső
óraadó tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borászat, borkultúra, étterem, kérdőíves felmérés, magyarországi borvidékek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:06
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet