Vida Nikolett (2021) A Móri borvidék bemutatása, népszerűsítése és borainak felhasználása az Öreg Prés Étterem kínálatában. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
dolgozat Vida Nikolett 2021.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (842kB) |
Abstract
Dolgozatomat Magyarország borrégióinak rövid felsorolásával kezdem, kihangsúlyozva a Felső-Pannon borrégió természeti adottságait és jellegzetes szőlőfajtáit. A Móri borvidék részletes bemutatása, kezdve a történelmi múltjával, amely nagyban befolyásolta a borvidék sorsát. Azoknak a szőlőfajtáknak az ismertetése, amelyek által a Móri borvidék a hazai bortermelés egykor fontos bortermelő vidékévé vált, kiemelten az ezerjót, amely a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | borászat, borkultúra, étterem, kérdőíves felmérés, magyarországi borvidékek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2021. Sep. 22. 09:06 |
Last Modified: | 2021. Sep. 22. 09:06 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |