Önálló gazdasági ágazat lett-e a populáris zeneipar?

Hausel Soma (2021) Önálló gazdasági ágazat lett-e a populáris zeneipar? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of HAUSEL_SOMA_SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
HAUSEL_SOMA_SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a populáris zeneipar vizsgálata. Maga a téma ritkasága miatt, illetve a személyes érintettség hatására született az elképzelés. Arra kereste a választ, hogy egy nemzetgazdasági ágazatként működik-e. A válasz egyértelműen igen. Az elmúlt évtizedek során a kreatív iparágak sokat változtak, köztük a zeneipar is, aminek aztán sikerült kinőnie magát. Elemzésre kerül a gazdaságban betöltött helye, a piaci környezete és sajátosságai, valamint a különböző trendjei és változásai. Több konkrét példán keresztül is meg lett vizsgálva a zeneiparnak bizonyos részei és szereplői. Továbbá részletez pozitív és negatív kritikus pontokat, illetve személyes megoldási javaslatokat is. Több részben is kitér a dolgozat a koronavírus okozta járványhelyzetre, ami rendkívül nagy mértékben befolyásolta az ipar működését. Összességében az elemzéseken keresztül egyértelműen látszik, hogy igenis egy összetett nemzetgazdasági ágazattá vált a populáris zeneipar.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Katz György
Belső
óraadó tanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ágazati sajátosság(ok), árbevétel(ek), értékinnováció, értékteremtés, fejlődés, foglakoztatás, gazdaság, gazdasági átalakulás, hanglemezpiac, háttéripar, igénykielégítési folyamat, internet hatása, jövőtervezés, makrogazdasági folyamatok, marketing, munkahelyteremtés, nemzetgazdasági ágazat, piacelemzés, számviteli beszámoló, szervezeti elemzés, technológiai fejlődés, termék
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet