Zsidó gasztronómia Budapesten

Molnár Fanni (2021) Zsidó gasztronómia Budapesten. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Molnár_Fanni_AURIV8.pdf] PDF
Molnár_Fanni_AURIV8.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozatom témája a budapesti zsidó gasztronómia. Szakirodalmi kutatásom során a zsidó konyhát, annak hazai vonatkozását, sajátosságait, a kóser étkezés szabályait, jellegzetes ételeit, aktualitását vizsgáltam. Kérdőívet készítettem, melyben a fővárosi, nem zsidó vallású lakosság tájékozottságát, véleményét mértem fel a téma kapcsán. Annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjak a budapesti zsidó éttermekről, vezetőket kérdeztem éttermeik működéséről, többi egységgel való kapcsolatukról, koronavírus járvány hatásairól, online jelenlétükről, valamint jövőbeli terveikről. Eredményeimből következtetéseket vontam le, megválaszoltam kutatási kérdéseimet, javaslatokat tettem ezek tükrében, majd zárásként összefoglaltam tapasztalataimat.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: budapesti éttermek, étkezési szabályok, kóser, zsidó gasztronómia, zsidó vallás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:05
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:05

Actions (login required)

View Item View Item