Zsidó gasztronómia Budapesten

Molnár Fanni (2021) Zsidó gasztronómia Budapesten. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár_Fanni_AURIV8.pdf] PDF
Molnár_Fanni_AURIV8.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a budapesti zsidó gasztronómia. Szakirodalmi kutatásom során a zsidó konyhát, annak hazai vonatkozását, sajátosságait, a kóser étkezés szabályait, jellegzetes ételeit, aktualitását vizsgáltam. Kérdőívet készítettem, melyben a fővárosi, nem zsidó vallású lakosság tájékozottságát, véleményét mértem fel a téma kapcsán. Annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjak a budapesti zsidó éttermekről, vezetőket kérdeztem éttermeik működéséről, többi egységgel való kapcsolatukról, koronavírus járvány hatásairól, online jelenlétükről, valamint jövőbeli terveikről. Eredményeimből következtetéseket vontam le, megválaszoltam kutatási kérdéseimet, javaslatokat tettem ezek tükrében, majd zárásként összefoglaltam tapasztalataimat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: budapesti éttermek, étkezési szabályok, kóser, zsidó gasztronómia, zsidó vallás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet