Molnár Fanni (2021) Zsidó gasztronómia Budapesten. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Molnár_Fanni_AURIV8.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
Szakdolgozatom témája a budapesti zsidó gasztronómia. Szakirodalmi kutatásom során a zsidó konyhát, annak hazai vonatkozását, sajátosságait, a kóser étkezés szabályait, jellegzetes ételeit, aktualitását vizsgáltam. Kérdőívet készítettem, melyben a fővárosi, nem zsidó vallású lakosság tájékozottságát, véleményét mértem fel a téma kapcsán. Annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjak a budapesti zsidó éttermekről, vezetőket kérdeztem éttermeik működéséről, többi egységgel való kapcsolatukról, koronavírus járvány hatásairól, online jelenlétükről, valamint jövőbeli terveikről. Eredményeimből következtetéseket vontam le, megválaszoltam kutatási kérdéseimet, javaslatokat tettem ezek tükrében, majd zárásként összefoglaltam tapasztalataimat.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | budapesti éttermek, étkezési szabályok, kóser, zsidó gasztronómia, zsidó vallás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2021. Sep. 22. 09:05 |
Last Modified: | 2021. Sep. 22. 09:05 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |