Apagyi Bálint Tivadar (2021) A magyar méz felhasználása a vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Szakdolgozat-Apagyi Bálint.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (976kB) |
Abstract
Összességében elmondható, hogy egy kifejezetten érdekes téma a méz, a méhészet és a méz felhasználása. Alapvetően javuló tendenciát mutat az emberek mézhez való hozzáállása, de még mindig elmarad attól a szinttől, ami optimális lenne. A fogyasztók részéről az igény megvan mind az otthoni, mind a vendéglátóhelyen történő mézfogyasztásra. Kínálati szempontból viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy adott év mézhozama nagyon sok külső tényezőtől függ. Ezen tényezőknek is köszönhetően rendkívül magas a méz ára, mely a vendéglátóhelyek számára nem teszi jövedelmezővé a felhasználását. Véleményem szerint nagyon hosszú még az út oda, hogy a cukrot leváltsa a méz a vendéglátásban, de akár a háztartásokban is, viszont valami elindult. Lassan, de folyamatosan emelkednek a mézfogyasztás mérőszámai. Úgy vélem, jó úton indultunk el és ez az idő előrehaladtával, valamint a technológia fejlődésével- mely vezethet a méz árának csökkenéséhez- egyre inkább növekedni fog a méz népszerűsége.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | felhasználás, méhészet, méz, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2021. Sep. 22. 09:05 |
Last Modified: | 2021. Sep. 22. 09:05 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |