A magyar méz felhasználása a vendéglátásban

Apagyi Bálint Tivadar (2021) A magyar méz felhasználása a vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat-Apagyi Bálint.pdf] PDF
Szakdolgozat-Apagyi Bálint.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (976kB)

Abstract

Összességében elmondható, hogy egy kifejezetten érdekes téma a méz, a méhészet és a méz felhasználása. Alapvetően javuló tendenciát mutat az emberek mézhez való hozzáállása, de még mindig elmarad attól a szinttől, ami optimális lenne. A fogyasztók részéről az igény megvan mind az otthoni, mind a vendéglátóhelyen történő mézfogyasztásra. Kínálati szempontból viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy adott év mézhozama nagyon sok külső tényezőtől függ. Ezen tényezőknek is köszönhetően rendkívül magas a méz ára, mely a vendéglátóhelyek számára nem teszi jövedelmezővé a felhasználását. Véleményem szerint nagyon hosszú még az út oda, hogy a cukrot leváltsa a méz a vendéglátásban, de akár a háztartásokban is, viszont valami elindult. Lassan, de folyamatosan emelkednek a mézfogyasztás mérőszámai. Úgy vélem, jó úton indultunk el és ez az idő előrehaladtával, valamint a technológia fejlődésével- mely vezethet a méz árának csökkenéséhez- egyre inkább növekedni fog a méz népszerűsége.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: felhasználás, méhészet, méz, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:05
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:05

Actions (login required)

View Item View Item