A magyar méz felhasználása a vendéglátásban

Apagyi Bálint Tivadar (2021) A magyar méz felhasználása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat-Apagyi Bálint.pdf] PDF
Szakdolgozat-Apagyi Bálint.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (976kB)

Absztrakt (kivonat)

Összességében elmondható, hogy egy kifejezetten érdekes téma a méz, a méhészet és a méz felhasználása. Alapvetően javuló tendenciát mutat az emberek mézhez való hozzáállása, de még mindig elmarad attól a szinttől, ami optimális lenne. A fogyasztók részéről az igény megvan mind az otthoni, mind a vendéglátóhelyen történő mézfogyasztásra. Kínálati szempontból viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy adott év mézhozama nagyon sok külső tényezőtől függ. Ezen tényezőknek is köszönhetően rendkívül magas a méz ára, mely a vendéglátóhelyek számára nem teszi jövedelmezővé a felhasználását. Véleményem szerint nagyon hosszú még az út oda, hogy a cukrot leváltsa a méz a vendéglátásban, de akár a háztartásokban is, viszont valami elindult. Lassan, de folyamatosan emelkednek a mézfogyasztás mérőszámai. Úgy vélem, jó úton indultunk el és ez az idő előrehaladtával, valamint a technológia fejlődésével- mely vezethet a méz árának csökkenéséhez- egyre inkább növekedni fog a méz népszerűsége.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felhasználás, méhészet, méz, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet