Haga Gréta (2021) A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Haga Gréta projektmunka 2021. A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Mo.-n.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (998kB) |
Absztrakt (kivonat)
Tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon. Dolgozatomban a tej és a növényi ital fogyasztást vizsgáltam, ezek típusát, környezetre való hatásukat. Megemlítettem a gyakorlati helyemet is a projektmunkámban, valamint azt, hogy ők mit tesznek a fenntarthatóságért. Kitértem a Covid-19 világjárvány okozta hatásokra, változásokra, ami a tejet és a növényi italok iparágát illeti. Felsoroltam a tejek típusait, a növényi italok választékát-változatait. Megemlítettem a mandula környezetet nem kímélő hatását (a méhekre nézve). Egy országos tej fogyasztási reprezentatív felmérés kapcsán, én magam is készítettem egy felmérést online, amit 250 fő töltött ki, és ezt is kielemeztem a dolgozatomban. A végén összegeztem a témával való gondolataimat, élményeimet és a gyakorlati hellyel való kapcsolatomat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | COVID-19, fenntarthatóság, innováció, intolerancia, környezetvédelem, laktóz, növényi ital, szén-dioxid, tejipar, vegán |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:05 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |