A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon

Haga Gréta (2021) A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Haga Gréta projektmunka 2021. A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Mo.-n.pdf] PDF
Haga Gréta projektmunka 2021. A tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Mo.-n.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (998kB)

Absztrakt (kivonat)

Tej -és növényi ital fogyasztási szokások és körülmények Magyarországon. Dolgozatomban a tej és a növényi ital fogyasztást vizsgáltam, ezek típusát, környezetre való hatásukat. Megemlítettem a gyakorlati helyemet is a projektmunkámban, valamint azt, hogy ők mit tesznek a fenntarthatóságért. Kitértem a Covid-19 világjárvány okozta hatásokra, változásokra, ami a tejet és a növényi italok iparágát illeti. Felsoroltam a tejek típusait, a növényi italok választékát-változatait. Megemlítettem a mandula környezetet nem kímélő hatását (a méhekre nézve). Egy országos tej fogyasztási reprezentatív felmérés kapcsán, én magam is készítettem egy felmérést online, amit 250 fő töltött ki, és ezt is kielemeztem a dolgozatomban.  A végén összegeztem a témával való gondolataimat, élményeimet és a gyakorlati hellyel való kapcsolatomat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: COVID-19, fenntarthatóság, innováció, intolerancia, környezetvédelem, laktóz, növényi ital, szén-dioxid, tejipar, vegán
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet