Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon

Májer Bence (2021) Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat Májer Bence kész.pdf] PDF
Szakdolgozat Májer Bence kész.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A vendéglátás, mint ágazat számos problémával néz szembe. Többek között a munkaerőigény, magas bérköltségek, szezonalitás. Az üzleti modellek feltérképezésével megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy rentábilis éttermet, akár egy alacsonyabb fizetőképességű régióban. Több esetben is felmerült a vállalati diverzifikáció, mint megoldás a szektor számára. A szakirodalmak feldolgozásával kutattam a témát. Továbbá az üzleti modell vászon rugalmasságát kihasználva, egy jól implementálható módszer lehet az éttermek számára. Ezt két primer kutatással kutattam. Az első, az egy egyesetes esettanulmány, amely egy mélyinterjú formájában valósult meg az Anyukám Mondta étterem egyik tulajdonosával Dudás Szabolccsal (single case study). A második kutatás pedig egy kérdőíves módszer volt, ami a környéken élő lakosok körében zajlott le.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: diverzifikáció, étterem, regionalitás, üzleti modell, vendég
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Sep. 22. 09:04
Last Modified: 2021. Sep. 22. 09:04

Actions (login required)

View Item View Item