Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon

Májer Bence (2021) Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Májer Bence kész.pdf] PDF
Szakdolgozat Májer Bence kész.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A vendéglátás, mint ágazat számos problémával néz szembe. Többek között a munkaerőigény, magas bérköltségek, szezonalitás. Az üzleti modellek feltérképezésével megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy rentábilis éttermet, akár egy alacsonyabb fizetőképességű régióban. Több esetben is felmerült a vállalati diverzifikáció, mint megoldás a szektor számára. A szakirodalmak feldolgozásával kutattam a témát. Továbbá az üzleti modell vászon rugalmasságát kihasználva, egy jól implementálható módszer lehet az éttermek számára. Ezt két primer kutatással kutattam. Az első, az egy egyesetes esettanulmány, amely egy mélyinterjú formájában valósult meg az Anyukám Mondta étterem egyik tulajdonosával Dudás Szabolccsal (single case study). A második kutatás pedig egy kérdőíves módszer volt, ami a környéken élő lakosok körében zajlott le.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: diverzifikáció, étterem, regionalitás, üzleti modell, vendég
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:04
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet