Új irányzatok vizsgálata a vendéglátásban - különös tekintettel az éttermekre és kávézókra

Szabó Gerda (2021) Új irányzatok vizsgálata a vendéglátásban - különös tekintettel az éttermekre és kávézókra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szabó_gerda_ka5ysv_final.pdf] PDF
szabó_gerda_ka5ysv_final.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (952kB)

Absztrakt (kivonat)

A minket körülvevő világot a folyamatos változások és innováció kora jellemzi a 21. században. Ezek a nagymértékű változások az élet minden területére, így a turisztikai és a vendéglátóipari szektorra is kiterjednek. A dolgozatomban olyan vendéglátóhelyeket- főként éttermeket és kávézókat- vizsgáltam, amelyek eltérnek a megszokottól. Akár kínálatukat tekintve, akár a külső és belső megjelenést vizsgálva szembetűnő a különbség a hagyományos és az új irányzatú vendéglátóhelyek között.  Ezek a különleges helyek nem az utóbbi pár évben jelentek meg az életünkben, hanem sokkal korábban, mint gondoltuk volna és számos érdekességet fedezhetünk fel a létrejöttük történetében és a jelenlegi működésükben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fenyvesi Éva
Belső
főiskolai tanár; Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: extrém vendéglátóhelyek, innováció, tematikus éttermek, új irányzatú vendéglátóhelyek, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:04
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet