Szabó Gerda (2021) Új irányzatok vizsgálata a vendéglátásban - különös tekintettel az éttermekre és kávézókra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szabó_gerda_ka5ysv_final.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (952kB) |
Absztrakt (kivonat)
A minket körülvevő világot a folyamatos változások és innováció kora jellemzi a 21. században. Ezek a nagymértékű változások az élet minden területére, így a turisztikai és a vendéglátóipari szektorra is kiterjednek. A dolgozatomban olyan vendéglátóhelyeket- főként éttermeket és kávézókat- vizsgáltam, amelyek eltérnek a megszokottól. Akár kínálatukat tekintve, akár a külső és belső megjelenést vizsgálva szembetűnő a különbség a hagyományos és az új irányzatú vendéglátóhelyek között. Ezek a különleges helyek nem az utóbbi pár évben jelentek meg az életünkben, hanem sokkal korábban, mint gondoltuk volna és számos érdekességet fedezhetünk fel a létrejöttük történetében és a jelenlegi működésükben.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | extrém vendéglátóhelyek, innováció, tematikus éttermek, új irányzatú vendéglátóhelyek, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:04 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |