A fesztiválok közösségépítő hatása a Z generáció körében

Forbauer Bendegúz (2021) A fesztiválok közösségépítő hatása a Z generáció körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Forbauer_Bendegúz_Szakdolgozat_2021.pdf] PDF
Forbauer_Bendegúz_Szakdolgozat_2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

A 2020-as évet megelőzően a fesztiválok jelentős szerepet játszottak évről évre. Gazdasági szerepük megkérdőjelezhetetlen. Számos tematikában és régióban kerültek megrendezésre ilyen jellegű eseménysorozatok. Melynek köszönhetően javult a helyi életszínvonal a munkalehetőségeknek és az infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően. A kutatásom során a fesztiválokat vizsgáltam, mint jelenség a Z generációra gyakorolt közösségépítő hatása mellett. A kutatásom fókuszába azért állítottam a Z generációt, mint korosztály, hiszen ők jelenkor fiataljai illetve, ők a legnagyobb potenciális résztvevők ezeken a programsorozatokon manapság. A fesztiválok közösségépítő hatását vizsgálva szakirodalmak tanulmányozása mellett, primer és szekunder kutatást is végeztem, mély interjú és online kérdőív formájában. Melyben kitértem a fiatalok kultúrafogyasztási igényeinek változására, mely a COVID-19-es járvány idézett elő. A kutatásom célja bemutatni a fesztiválok jelentőségét, a Z generációra gyakorolt kimagasló hatását és a COVID-19-es járvány végét követő fesztiválok várható népszerűségét, látogatottságát a fiatalok által.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Schultz Éva
Belső
egyetemi tanársegéd; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntarthatóság, fesztivál, koronavírus-járvány (COVID-19), közösségépítés, közösségfejlesztés, kultúrafogyasztás, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:03
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet