A kávé és fogyasztási szokásai a 20. és a 21.században

Cs.Tóth Blanka (2021) A kávé és fogyasztási szokásai a 20. és a 21.században. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A 20. és a 21.századi kávéfogyasztást vizsgálom különösen Magyarország tekintetében.  A kávét, mint növényt ismertetem, majd röviden bemutatom térhódítását. A kávétörténet fejlődését vizsgálom az innovatív technológiákon, eszközökön, termékeken és kávéházakon keresztül. Összehasonlítom a 20. és a 21. századi kávéfogyasztás különbségeit vagy éppen hasonlóságait.  Megvizsgálom, hogy melyek a fogyasztók igényei és milyen szempontok alapján vásárolnak kávékat. Kutatom melyek a legkedveltebb kávétermékek és milyen célból fogyasztanak kávét a vásárlók.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fogyasztás, fogyasztói igények, fogyasztói magatartás, fogyasztói szokások, változások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:03
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet