Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben

Selmeczi Zselyke Lilla (2021) Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben (1).pdf] PDF
Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám során bemutatom, hogy egy gyermekeket étkeztető egységben a készletek, hogyan alakulnak. ​Bemutatom a közétkeztetést, mint a vendéglátás egy speciális formáját. A közétkeztetésben a készletgazdálkodás munkafolyamatai hasonlóak, mint a kereskedelmi vendéglátással foglalkozó cégeknél, azonban sok eltérést is tapasztalhatunk. Dolgozatomban ezeket a különbségeket emelem ki. Áttekintem, hogy mi befolyásolja a készletek alakulását, milyen beszállítókkal dolgoznak és, hogy milyen alapanyagok kerülnek felhasználásra. Megvizsgálom, hogy egy gyermek étkeztetésének összeállításánál milyen ​törvényi előírásoknak kell megfelelni. Dolgozatom témáját kiegészítem annak feltárásával, hogy mi szükséges egy óvodai és egyben iskolai „menza” konyhájának működtetéséhez is. Kitérek az anyagmozgatás, raktározás és beszerzés szabályaira. Megvizsgálom két hét menüjét készletezés szempontjából. Bemutatom, hogy milyen szempontok érvényesülnek a menük összeállításánál, és ez milyen hatást gyakorol közvetlenül a beszerzésre. Végezetül összefoglalom tapasztalataimat és új ismereteimet, megindokolom, hogy miért fontos figyelembe venni az említett tényezőket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gyermekétkeztetés, készletelemzés, készletgazdálkodás, közétkeztetés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:03
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet