Selmeczi Zselyke Lilla (2021) Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Készletgazdálkodás egy közétkeztetéssel foglalkozó intézményben (1).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkám során bemutatom, hogy egy gyermekeket étkeztető egységben a készletek, hogyan alakulnak. Bemutatom a közétkeztetést, mint a vendéglátás egy speciális formáját. A közétkeztetésben a készletgazdálkodás munkafolyamatai hasonlóak, mint a kereskedelmi vendéglátással foglalkozó cégeknél, azonban sok eltérést is tapasztalhatunk. Dolgozatomban ezeket a különbségeket emelem ki. Áttekintem, hogy mi befolyásolja a készletek alakulását, milyen beszállítókkal dolgoznak és, hogy milyen alapanyagok kerülnek felhasználásra. Megvizsgálom, hogy egy gyermek étkeztetésének összeállításánál milyen törvényi előírásoknak kell megfelelni. Dolgozatom témáját kiegészítem annak feltárásával, hogy mi szükséges egy óvodai és egyben iskolai „menza” konyhájának működtetéséhez is. Kitérek az anyagmozgatás, raktározás és beszerzés szabályaira. Megvizsgálom két hét menüjét készletezés szempontjából. Bemutatom, hogy milyen szempontok érvényesülnek a menük összeállításánál, és ez milyen hatást gyakorol közvetlenül a beszerzésre. Végezetül összefoglalom tapasztalataimat és új ismereteimet, megindokolom, hogy miért fontos figyelembe venni az említett tényezőket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gyermekétkeztetés, készletelemzés, készletgazdálkodás, közétkeztetés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:03 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |