Betekintés a pálinkák világába

Buti Klaudia (2021) Betekintés a pálinkák világába. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of projektmunka_d47wa9.pdf] PDF
projektmunka_d47wa9.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (592kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom betekintést nyújt a pálinkák világába. Említést teszek a történelmi háttérről a kezdetektől egészen napjainkig és a pálinka készítés folyamatáról. Ezenkívül kitérek a jogi szabályozásra beleértve az európai uniós eredetvédelmet is, mely magába foglalja a földrajzi árujelzések rendszerét és a magyarországi szabályozást. Továbbá a szoros kapcsolat miatt a magyarországi gyümölcstermesztést is ismertetem röviden, kitérve a leggyakoribb párlatalapanyagként szolgáló gyümölcsfajtákra. Bemutatom továbbá a Buti Pálinkát is melyről SWOT analízist is készítettem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Dr. Lenkovics Beatrix
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: eredetvédelem, gyümölcstermesztés, pálinka, pálinka készítés, pálinka története
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:03
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet