Buti Klaudia (2021) Betekintés a pálinkák világába. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
projektmunka_d47wa9.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (592kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom betekintést nyújt a pálinkák világába. Említést teszek a történelmi háttérről a kezdetektől egészen napjainkig és a pálinka készítés folyamatáról. Ezenkívül kitérek a jogi szabályozásra beleértve az európai uniós eredetvédelmet is, mely magába foglalja a földrajzi árujelzések rendszerét és a magyarországi szabályozást. Továbbá a szoros kapcsolat miatt a magyarországi gyümölcstermesztést is ismertetem röviden, kitérve a leggyakoribb párlatalapanyagként szolgáló gyümölcsfajtákra. Bemutatom továbbá a Buti Pálinkát is melyről SWOT analízist is készítettem.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | eredetvédelem, gyümölcstermesztés, pálinka, pálinka készítés, pálinka története |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:03 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |