Kevert italok az üzletekben

Kovács Gábor (2021) Kevert italok az üzletekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kevert_italok_az_üzletekben.pdf] PDF
Kevert_italok_az_üzletekben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (657kB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám témája a kevert italok világának a bemutatásáról, a történelmi áttekintéséről, személyi és tárgyi feltételek ismertetéséről, italok csoportosításáról, alapvető készítési technikákról szól. Még az elején megemlíteném, hogy a különböző párlatokról, sörökről, borokról, pezsgőről nem lesz szó, a formai követelmények felső korlátjai miatt, ezek felfedezéséről, ismertetéséről, alapanyagaikról egy külön szakdolgozatot lehetne írni. Dolgozatom fő hipotézise: 18-25 éves korosztály számára nem biztos, hogy a leglátványosabb és legfinomabb kevert italt kell megalkotni a legújabb és legkülönlegesebb technológiákkal, hanem fontosabb a vendéglátóegység atmoszféráját, intimitását előtérbe helyezni, a már jól ismert klasszikus receptekkel, ár-érték arányban. Ehhez készítettem egy kérdőíves kutatást a fogyasztói szokásokról, ami segít boncolgatni a megállapítást, van-e realitása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth Gábor
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bár, csoportosítás, fogyasztási szokások, kevert ital, technika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:02
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet