Kovács Gábor (2021) Kevert italok az üzletekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kevert_italok_az_üzletekben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (657kB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkám témája a kevert italok világának a bemutatásáról, a történelmi áttekintéséről, személyi és tárgyi feltételek ismertetéséről, italok csoportosításáról, alapvető készítési technikákról szól. Még az elején megemlíteném, hogy a különböző párlatokról, sörökről, borokról, pezsgőről nem lesz szó, a formai követelmények felső korlátjai miatt, ezek felfedezéséről, ismertetéséről, alapanyagaikról egy külön szakdolgozatot lehetne írni. Dolgozatom fő hipotézise: 18-25 éves korosztály számára nem biztos, hogy a leglátványosabb és legfinomabb kevert italt kell megalkotni a legújabb és legkülönlegesebb technológiákkal, hanem fontosabb a vendéglátóegység atmoszféráját, intimitását előtérbe helyezni, a már jól ismert klasszikus receptekkel, ár-érték arányban. Ehhez készítettem egy kérdőíves kutatást a fogyasztói szokásokról, ami segít boncolgatni a megállapítást, van-e realitása.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bár, csoportosítás, fogyasztási szokások, kevert ital, technika |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:02 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:02 |
Actions (login required)
Tétel nézet |