Fő folyamatok elemzése a vendéglátásban valamint a Székely Tanya csárdában

Bohus Júlia (2021) Fő folyamatok elemzése a vendéglátásban valamint a Székely Tanya csárdában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bohus Júlia Szakdolgozat.pdf] PDF
Bohus Júlia Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (763kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a fő folyamatok elemzése a vendéglátó egységekben. Azért erre a témára esett a választásom mvel mindig is érdekelődtem a vendéglátás egész folyamata íránt.  Ezért is gondoltam úgy, hogy ez a téma mindent megfog adni ahhoz, hogy átlássam a vendéglátóegségek teljes működését a beszerzéstől az értékesítésig. A szakami gyakorlatomat a Székely Tanya csárdában töltöttem, melynekköszönhetően volt szerencsém belátást nyerni a tanyasi vendéglátás rejtelmeibe. Többekközött volt lehetőségem különféle rendezvényeken is részt venni. Valamint rengeteg új tapasztalattal lettem gazdagabb. Fontos volt számomra, hogy átfogó képet alkossak a vendéglátásban a fő munkafolyamatokról, így részletesen megvzsgáltam az említett folyamatokat. Kutatásom célját egy interjúval és egy SWOT analízissel magyaráztam. Az interjú során volt szó az étterem főbb tevékenységeiről, munkafolyamatairól, rendezvényeiről illetve a csáeda  vendégköréröl is.  SWOT analízisemben felderítettem az étterem erősséget, gyengeségeit, lehetőségeit valamint a veszélyeit a jövőre nézve. Az interjú valamint a SWOT anaílizisem elkészítése után, következtetéseket vontam le illetve javaslatokat tettem az étterem fejlődésének érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: abszolutizmus, adásvétel, árutermelés, ökoturizmus, rendezvények, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:01
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet